Cine esti tu?

Buna, eu sunt Ciprian Lupan, sunt fotograf de meserie, ca sa zic asa, am inceput fotografia de la 16 ani, iar acum avand aproape 30, deja cred ca pot numi asta meserie. Am inceput in familie apoi am dezvoltat un nivel bun de calitate impreuna cu fratele meu Razvan, lucru care ne-a ajutat pe amandoi sa devenim tot mai buni in ceea ce facem. In prezent profesez atat in Franta cat si in Romania, mai multe despre mine gasiti pe http://ciprian-lupan.ro/ cat si pe http://ciprian-lupan.com/ 

clp_8577-1920x1200

clp_1381-1920x1200

 

Cum, cand si de ce ai inceput sa fotografiezi?

Am inceput sa fotografiez cand eram adolescent, incepand asta impreuna cu tatal meu care se ocupa de partea de video cu care am cochetat si eu la inceput dar nu mi-a placut la fel de mult ca si fotografia. Dupa o perioada a aparut si Razvan in peisaj ca fotograf si a inceput sa se creeze o competitie intre mine si el prin a ne compara si a crea un “boost” de calitate in ceea ce priveste fotografiile pe care le faceam. In timp lucrurile au inceput sa fie tot mai conturate, calitatea crescuse, devenisem un fotograf care stia in ce directie se indreapta si cum isi vede viitorul. 

CLP_2049

 

Cum ai caracteriza abordarea ta fotografica si ce crezi ca ai de oferit diferit fata de ceilalti fotografi?

E destul de complicat sa exprimi in cuvinte o abordare fotografica, in definitiv, este fotografica, pe de alta parte consider ca stilul meu are ca si referinta caracteristici destul de simple si normale, oameni calzi, emotie, naturalete, zambete si trairi. Aleg sa fotografiez in acest acest mod pentru ca asa m-a conturat timpul pe mine ca om, am realizat pe masura ce am crescut si evoluat ca astea ar fi valorile pe care as vrea sa le regasesc in fotografie si care le consider eu benefice unor amintiri. Fotojurnalismul abordat de mine este unul putin modelat, desi imi place sa fiu fotojurnalistic in abordare imi place sa si intervin uneori in poveste sa o modific, dar intr-un mod cat mai firesc. 

27

 

Carui tip de client te adresezi?

Clientii mei de cele mai multe ori sunt oameni relaxati, care stiu ce vor, vor amintiri cu ei, iar cand spun ei ma refer la personalitatea lor si la modul lor de a fi, oameni faini dar care au valori conturate organic si natural. De obicei cei cu care lucrez sunt deschisi spre comunicare si alegem sa luam decizii impreuna despre anumite aspecte ale nuntii sau sesiunilor foto. 

CLP_5049

clp_8919-1920x1200

 

Sfaturi pentru viitorii clienti?

Sfatul meu principal pentru cei care urmeaza sa se casatoreasca este de a-si organiza o nunta cat mai fluida, cat mai relaxata, fara intreruperi prea mari si distante intre locatiile in care vor avea loc anumite parti ale evenimentului. Consider ca starea si relaxarea unui cuplu in ziua nuntii are nevoie de multa simplitate in ceea ce priveste natura organziarii evenimentului. Fotograful va avea mult mai multe sanse sa obtina rezultate bune cu un cuplu relaxat. 

CLP_7ss538

clp_8169-1920x1200

 

Cat timp dureaza editarea?

Editarea dureaza maxim 2 luni, sunt organizat din punctual asta de vedere, iar referitor la editare, aleg sa merg intr-un stil simplu si moodie, romantic si cald. 

CLP_8386

 

Ce parere ai despre workshop-uri?

Eu sunt in general impotriva workshop urile pentru ca in o mare parte din ele sunt prea comerciale si nu ii ajuta pe fotografi sa fie ghidati spre o directie si o varianta mai buna a lor, consider ca doar cei care au deja un stil foarte bine definit ar trebui sa mearga la workshop uri pentru a invata mici trick uri, nu pentru a-si defini stilul dupa indrumarile altora, asta trebuie sa simti, nu sa inveti! 

660

 

Ce parere ai despre fotografia de nunta din Ro?

Fiind in momentul de fata fotograf si in Franta si in Romania, vad fotografia de nunta din Romania si din exterior si din interior, pot sa zic ca stam bine, sunt lucruri de imbunatatit dar cu timpul lucrurile se vor mai schimba. 

CLP_3903

 

De ce FotoGruia?

Fotogruia e o alegere calitativa, prompta si prieteneasca, ceea ce face din ei colaboratorul potrivit pentru partea de albume.

10423869_999962913365673_2956668020961616784_n

0002_layer-69